Domácí brmborové kuličky

26. prosince 2011 v 20:13 | kamoška
Ingredience:
1kg brambor
sůl
2ks žloutek
8dkg máslo
8 lžic polohrubá mouka


Postup:
Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně velké kostky a vypereme ve studené vodě. Vložíme do hrnce a zalijeme osolenou vařící vodou tak, aby byly ponořené. Zakryjeme je pokličkou a uvaříme doměkka.
Měkké brambory slijeme a ještě horké prolisujeme a zasypeme moukou. Překryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
Ve větší míse utřeme změklé máslo se solí a postupně přidáváme žloutky. Dále vmícháváme prolisované brambory a vše řádně propracujeme.
Z těsta tvoříme pomoučněnýma rukama malé kuličky, které smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dorůžova. Můžeme použít i fritovací hrnec.
Smažené bramborové kuličky podáváme jako přílohu k minutkám, grilovaným masům nebo zelenině.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama